Education & Training


Terdapat beribu peluang pekerjaan dalam industri maritim terutama di atas kapal dagang. Anda akan dilatih menjadi kakitangan mahir dalam industri mariitm untuk menjana pendapatan lumayan dan akan menikmati kenaikan gaji berganda dalam masa yang singkat.

Anda berpeluang menjana pendapatan sehingga lima angka dalam masa sepuluh tahun dengan hanya berbekalkan latihan, keazaman dan semangat.

Legasi Ulung Sdn Bhd menyediakan khidmat kaunseling dan bimbingan kerjaya untuk membantu mereka mencapai dan memiliki sijil kompetensi tertinggi dalam bidang maritim iaitu Master dan Chief Engineer.

SYARAT-SYARAT LAYAK MEMOHON1.Berumur 18 tahun dan keatas

2.Warganegara Malaysia

Jika Berminat Sila Hubungi :

En Azza : 019-675 6976

En Muliadi : 019-6976188

Pejabat : 03 – 3165 0103

Advertisements

16 comments on “Education & Training

  • Utk membolehkan seseorang itu bekerja dan belayar kapal, perkara asas yg d perlukan adalah sijil asas BST dan TFA. Sekiranya tuan sudah ada sijil2 tersebut, sila hadir bersama sijil dan document pelaut ke Pejabat Legasi Ulung (sila rujuk alamat pejabat) utk proses pendaftaran dan keahlian seterusnya proses utk kenaikkan atas kapal. Tetapi kalau pihak tuan tiada sijil2 tersebut maka tuan wajib hadir kursus selama 10 hari d kolej kami dan yuran sebyk RM5000-00 dikenakan pd setiap pelajar. Dan yuran tersebut adalah utk kos kursus hingga bekerja di atas kapal. Perlu diingat bahawa yuran ini untuk kos documentation spt. medical, seaman card, seaman book, makan, minum, penginapan, yuran kursus, shipping doc. logistic dan sbgnya dan hanya dibayar sekali shj. Slps bekerja atas kapal, tuan akan bekerja, belajar dan bergaji dan biasanya gaji yg d tawarkan adalah sbyk RM1000 hingga ke RM4000. Sila hubungi pejabat Legasi 03-3165 0103 atau 019-333 0872 (En Ra’uf) utk keterangan lanjut. Terima kasih..

  • waalaikumussalam Tuan, syarikat kami adalah syarikat yang menyediakan latihan untuk anak tempatan dan kami juga sebuah syarikat perkapalan bumiputera. Diharap jawapan ini membantu pihak Tuan.

 1. assalamualaikum..saya ingin bertanya,saya seorang lepasan sijil engine rating,masih kurang kemahiran dan tiada penganlaman,saya ingin cuba untuk memohon jawatan kosong di syarikat ini,adakah saya perlu menghantar resume dahulu atau terus memohon dengan cara ‘walk in interview’?

  • Wslm..alepbawang@gmail.com. Utk membolehkan seseorang itu bekerja dan belayar kapal, perkara asas yg d perlukan adalah sijil asas BST dan TFA. Sekiranya tuan sudah ada sijil2 tersebut, sila hadir bersama sijil dan document pelaut ke Pejabat Legasi Ulung (sila rujuk alamat pejabat) utk proses pendaftaran dan keahlian seterusnya proses utk kenaikkan atas kapal. Tetapi kalau pihak tuan tiada sijil2 tersebut maka tuan wajib hadir kursus selama 10 hari d kolej kami dan yuran sebyk RM5000-00 dikenakan pd setiap pelajar. Dan yuran tersebut adalah utk kos kursus hingga bekerja di atas kapal. Perlu diingat bahawa yuran ini untuk kos documentation spt. medical, seaman card, seaman book, makan, minum, penginapan, yuran kursus, shipping doc. logistic dan sbgnya dan hanya dibayar sekali shj. Slps bekerja atas kapal, tuan akan bekerja, belajar dan bergaji dan biasanya gaji yg d tawarkan adalah sbyk RM1000 hingga ke RM4000. Sila hubungi pejabat Legasi 03-3165 0103 atau 019-333 0872 (En Ra’uf) utk keterangan lanjut. Terima kasih..

 2. As salam,
  saya salah seorang yang sedang bekerja sambil belajar dalam bidang kejuruteraan amnya, mempunyai pengalaman kerja kilang, logistik dan ingin menceburkan diri dalam bidang yang lebih mencabar. Industri Maritim adalah salah satu industri yang telah berkembang pesat. berminat dengan kerjaya industri Maritim negara. boleh berikan info lanjut ttg kerjaya yang ditawarkan?

 3. assalamualaikum,1 lagi persoalan saya,jenis perkhidmatan apakah apakah yang ditawarkan oleh syarikat ini,tanker,lng,lpg atau bunker? terima kasih atas kesudian menjawab soalan-soalan kami semua..

  • Kepada semua anak watan negeri Selangor yang memenuhi salah satu kriteria berikut:

   1. Lahir Di Negeri Selangor
   2. Ibu atau Bapa lahir di Negeri Selangor
   3. Lahir di Wilayah Persekutuan Sebelum 1974
   4. Bermastautin lebih dari 5 tahun di negeri Selangor dengan pengesahan Adun/Penghulu/Pengerusi JKKK/Ketua Kampung.

   Jika anda ingin mengikuti kursus BST & TFA dengan kami, kerajaan Negeri Selangor berbesar hati memberikan pinjaman pelajaran sebanyak RM4000 dari harga yuran baru sebanyak RM5000. Sila hadir ke pejabat Legasi Ulung untuk taklimat…Hubungi 03-3165 0103

   LUSB masih lagi berusaha mendapatkan bantuan dari negeri lain juga dan insyaAllah kami akan cuba mendapatkan bantuan untuk negeri lain dimasa hadapan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s