Borang Pendaftaran


Borang Pendaftaran Kursus

Sila isikan borang ini selengkapnya. Emelkan kembali ke legasiulung@gmail.com.

Advertisements

9 comments on “Borang Pendaftaran

    • Utk membolehkan seseorang itu bekerja dan belayar kapal, perkara asas yg d perlukan adalah sijil asas BST dan TFA. Sekiranya tuan sudah ada sijil2 tersebut, sila hadir bersama sijil dan document pelaut ke Pejabat Legasi Ulung (sila rujuk alamat pejabat) utk proses pendaftaran dan keahlian seterusnya proses utk kenaikkan atas kapal. Tetapi kalau pihak tuan tiada sijil2 tersebut maka tuan wajib hadir kursus selama 10 hari d kolej kami dan yuran sebyk RM5000-00 dikenakan pd setiap pelajar. Dan yuran tersebut adalah utk kos kursus hingga bekerja di atas kapal. Perlu diingat bahawa yuran ini untuk kos documentation spt. medical, seaman card, seaman book, makan, minum, penginapan, yuran kursus, shipping doc. logistic dan sbgnya dan hanya dibayar sekali shj. Slps bekerja atas kapal, tuan akan bekerja, belajar dan bergaji dan biasanya gaji yg d tawarkan adalah sbyk RM1000 hingga ke RM4000. Sila hubungi pejabat Legasi 03-3165 0103 atau 019-333 0872 (En Ra’uf) utk keterangan lanjut. Terima kasih..

    • Amat dialuka-alukan..jemputlah datang ke pejabat kami untuk mengetahui tentang laluan kerjaya sebagai pelaut atau boleh juga menghubungi pejabat kami di talian 03-3165 0103.

    • bayaran untuk apa ye ? untuk naik atas kapal ke ? kalau kos nak naik atas kapal, Encik hanya perlu membayar RM600..tapi Encik perlu daftar dulu di syarikat kami untuk menjadi ahli sebanyak RM60. harap menjawab persoalan Encik.

    • Encik hanya perlu membayar RM60 untuk mendaftar sebagai ahli di pejabat kami dan kami akan mencari kapal-kapal dagang yang bersesuaian untuk Encik dan apabila Encik sudah layak untuk bekerja di kapal yang kami pilih, Encik perlu membayar RM600 sebagai khidmat kami. Harap menjawab persoalan tersebut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s